Támogatott tevékenységeink

  • KKV START INNOVÁCIÓ – 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00431 – Hőre lágyuló kevert rétegrendű fóliahulladék re-granulátummá történő átalakítása és a feldolgozó technológia kifejlesztése az Ipar 4.0 fejlesztéshez kapcsolódó előkészítéssel.
  • PM_KKVESZKOZ_2017/233 – Gépparkunk bővítése a feldolgozható műanyag hulladék mennyiségének növelés érdekében – WAGNER WS 22 Shredder

KKV START INNOVÁCIÓ

Köszönhetően az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásának, cégünk további lépéseket tehet műanyagfeldolgozó folyamatainak fejlesztésére.

A fejlesztésnek köszönhetően a B Pack Kft. gépparkja és technológiája lehetővé teszi a napjainkban használt többrétegű műanyagok korszerű és hatékony feldolgozását is, mellyel tovább tudjuk csökkenteni a hulladéktelepeken landoló, környezetünket terhelő és romboló műanyaghulladék mennyiségét.

Támogató: Innovációs és Technológiai Minisztérium
Kedvezményezett: B Pack Ipari Termelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Támogatás összege: 19 581 036 Ft (azaz tizenkilencmillió-ötszáznyolcvanegyezer-harminchat forint)
Projekt azonosítószáma: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00431

1. mérföldkő

A folyamat első lépcső foka az alap szelektáció, melynek során, a bálán belüli anyagokat feltérképezve, listázva a cég már meglévő 1 kamrás présével már azonos fajtájú, réteg rendű anyagokból bálákat állítottunk elő, hogy a következő lépcsőfokot előkészítsük, és a már homogén saját receptúra kialakítására legyen lehetőségünk.

2. mérföldkő

A támogatásnak köszönhetően sikerült beszerezni egy 2 kamrás prést is, amelynek fényképei alább láthatóak:

PM_KKVESZKOZ_2017/233

Cégünk 2017-ben pályázott és 2018-ban sikeresen el is nyerte a Pénzügyminisztérium támogatását Műanyagalapanyag gyártó gépegység eszközbeszerzésére.

A támogatásnak köszönhetően vállaltunk egy új, WAGNER WS 22-as típusú Shredder gépegységet állított hadrendbe, mellyel számításaink szerint tovább tudjuk szélesíteni az általunk feldolgozható/befogadható műanyagok skáláját, növelni tudjuk termelési volumenünket és dolgozói állományunkat.

A gépegységgel merőben felgyorsult a műanyagfeldolgozás folyamata, köszönhetően az eddigiektől eltérő és magas minőségű technológiának.

Támogató: Pénzügyminisztérium
Kedvezményezett: B PACK Ipari Termelő és Kereskedelmi Kft.
Projekt címe: Shredder típusú műanyagalapanyag gyártó gépegységbeszerzése – agglomerátum előállítása
Támogatás összege: 13.200.000 Ft

A projekt célja az volt, hogy az újfajta technológiájú és magasabb teljesítményű WAGNER shredderrel növelni tudjuk cégünk feldolgozóképességét, illetve azon műanyag hulladékok skáláját amit be tudunk fogadni. Az új gép lehetővé teszi, hogy nyissunk az autóipar felé, így lehetőséget adjunk mind magunknak a növekedésre, mind az iparnak arra, hogy minél kisebb lábnyomot hagyjon maga után a keletkezett műanyaghulladékkal.

Tervezett befejezés dátuma: 2019. 08. 09.

PM_KKVESZKOZ_2017/233